Huizen Toscane
Voorwaarden | over ons | Contact .

Voorwaarden Huizen in Toscane

Alles bij Huizen in Toscane is erop gericht om tevreden klanten te hebben die graag weer terugkeren naar een heerlijke vakantie in Toscane.
Daarom is het goed wat duidelijke afspraken te maken over de boeking, het verblijf en evt. problemen. U vindt ze hier onder.

De hoedanigheid van Huizen in Toscane beperkt zich tot het bemiddelen in de verhuur van de genoemde eigendommen.

Komt het bemiddelingsverdrag tot stand, dan staat u het vakantieverblijf u op de aanreisdag vanaf 16.00 uur ter beschikking. U dient er voor te zorgen dat u niet na 19.00 uur aankomt.
Na 22.00 uur kunnen wij niet meer garanderen dat de huiseigenaar u nog verwacht.

Op de dag van de terugreis dient u ervoor te zorgen dat het vakantieverblijf uiterlijk om 10.00 uur voor de volgende gasten gereed gemaakt kan worden.

Houdt u er a.u.b. rekening mee dat het in de beschrijving van de huizen opgegeven aantal personen niet mag worden overschreden, ook niet voor één nacht. Als het in de overeenkomst genoemde aantal personen wordt verhoogd, ook al is dit binnen het max. aantal toegestane personen voor deze woning, moet dit voor heenreis worden gemeld, zodat de huiseigenaar hierover geïnformeerd kan worden. Dit geldt ook voor het aantal mee te nemen huisdieren.

Controleert u a.u.b. bij aankomst in de woning of alles in orde is, alles naar behoren functioneert en of het voldoet aan de beschrijvingen. Mochten er beschadigingen en of onvolkomenheden zijn, meldt u dit dan direct bij de eigenaar. Mocht deze om welke reden dan ook niet te bereiken zijn neemt u dan met ons contact op zodat wij e.e.a. voor u kunnen verhelpen dan wel regelen.

Reclamaties die u aan het einde van u verblijf meldt, dan wel nadien, worden niet in behandeling genomen. U kunt dan ook op geen enkele wijze aanspraak maken op vergoedingen.

Mocht u per ongeluk iets aan het huis of aan de inrichting kapot maken, is dit te verhalen
op uw aansprakelijkheidsverzekering. Ook zaken als glazen en serviesgoed kunnen worden gereclameerd bij uw verzekering. Wij verzoeken u dan ook beschadiging te melden bij de eigenaar zodat e.e.a. weer voor de volgende bewoners voor elkaar dan wel compleet gemaakt kan worden.

In het zuiden van Europa kan zomers het water of de stroom uitvallen, bv. door een tekort aan water, onweer, water of stroomafsluitingen door de Gemeente. Hiervoor kan geen aanspraak gemaakt worden voor huurvermindering.

Indien u besluit eenzijdig het aangegane contract op te zeggen is de verhuurder gerechtigd u een onkostenvergoeding in rekening te brengen. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de gederfde inkomsten.

Bij een opzegging uwerzijds tot 45 dagen voor de huuraanvang zal de betaalde aanbetaling bij Huizen in Toscane blijven, o.a. voor de onkosten die gemaakt moeten worden voor herverhuur.
Daarboven zal bij opzegging door de huurder tot 30 dagen voor de verhuurdatum 50% van het totale restbedrag in rekening worden gebracht. Bij opzegging door de huurder vanaf 29 dagen voor aanvang van de huurperiode zal 80% van het totale restbedrag in rekening worden gebracht.

Indien de woning in de opgezegde periode toch nog kan worden verhuurd dan zal alleen de aanbetaling in rekening worden gebracht. Bij opzegging van het gehuurde dient u dit eerst direct telefonisch en daarna schriftelijk te melden bij de bemiddelingsagent. Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten, die 14 dagen na uw boeking ingaat.

Aanspraken tegen Huizen in Toscane, met uitzondering van aanspraken die voortvloeien uit ongeoorloofde handelingen door Huizen in Toscane, verjaren na 1 (één) jaar na ingangsdatum van het aangegane contract. Na één jaar vervalt de mogelijkheid aanspraken te maken tegen de bemiddelingsbureau. E.e.a. valt te allen tijde onder het Nederlandse recht.

Houdt u er svp. rekening mee dat de kosten voor stroom en verwarming in Italië hoger zijn dan in Nederland.

De borg kan ter plaatse contant of met een cheque worden voldaan.
Als u meer dan één hond meeneemt, wordt de eindreiniging met € 10,- per extra hond verhoogd.
Huurkosten voor langere perioden op aanvraag.

Wat u verder nog moet weten

Verwacht van uw vakantiehuis niet automatisch dezelfde luxe als van uw eigen huis. U bent niet in Saint-Tropez maar in Toscane. Het is meestal niet allemaal perfect en dat moet het ook helemaal niet zijn. Als u een landelijk huis heeft uitgezocht, is meestal alles iets eenvoudiger: het bad, de keuken, de apparatuur. Het koken en genieten van goed eten is hier op wonderbaarlijke wijze belangrijk dan het poetsen van de keuken. De huizen zijn natuurlijk schoon en opgeruimd, maar wel op de Italiaanse manier…


Toscane is ook: een schatrijke natuur. En deuren en ramen met vliegengaas sluiten het huis niet hermetisch af. Er zijn ook spinnen, mieren, duizendpoten, herfstkevers en kleine schorpioenen (geen paniek, ze zijn niet schadelijk). Eenvoudigweg bezem en schep nemen en buiten de deur zetten!

Er zijn uiteraard ook insecten, maar niet overdadig. Geurkaarsen voor buiten meebrengen kan geen kwaad. Muskietennetten zijn in de huizen normaliter niet aanwezig, omdat ze niet nodig zijn. De meeste huizen hebben vliegengaas. Hondenbezitters moeten wel aan tekenmiddel denken. De teken in Toscane zijn grote hondenliefhebbers!

Omdat er ook slangen zijn, onschadelijk en onschuldig, is het zekerheidshalve beter om kinderen met dichte schoenen of sportschoenen in dichte struikgebieden te laten lopen. In Fiora zijn er af en toe ook een paar waterslagen, maar bij gebruik van het zwemwater trekken deze zich terug.Het water uit de kraan is drinkwater, maar dat geldt niet voor alle plaatsen bij de zee. Baby’s en kleine kinderen kunnen soms beter flessenwater gebruiken. In de zomermaanden moet u geen water verspillen, het kan ook schaars worden. De meeste huizen zijn echter voorbereid op noodgevallen.

Elektriciteit: indien mogelijk niet te veel elektrische apparaten tegelijkertijd gebruiken. De meeste huizen zijn maar met 3 kW, maar soms zelfs maar met 1,5kW gezekerd.

De vuilnisdienst haalt niet bij ieder huis het huisvuil op. Verzamel het afval in plastic zakken (vuilnisemmers zijn niet in ieder huis aanwezig) en gooi deze afgesloten in de dichtstbijzijnde container. Grote stukken kunt u ernaast leggen. Glascontainers staan in het dorp of bij de parkeerplaatsen.

Het kan een tijd duren voordat de monteur komt om een verstopt toilet te repareren.
Als u grotere uitstapjes maakt, wilt u dan de tuinspullen die van stof zijn binnen zetten? Dit in verband met mogelijke regen. Tevens graag de ramen sluiten.
De energiekosten zijn in Italië 40% duurder dan bij ons. Een liter olie of gas circa 1 euro! In de koelere jaargetijden is het goed om hieraan te denken en spaarzaam om te gaan met de centrale verwarming, door bijvoorbeeld door bij langere afwezigheid de verwarming wat lager te zetten.

De huiseigenaren waarderen het zeer wanneer in warme tijden de huurders ook een keer de tuin besproeien. De vruchten uit de tuin mogen geplukt en gegeten worden.
Wanneer u een huis met een zwembad gehuurd heeft, wilt u er dan op letten dat uw kinderen geen stenen, zand of bladeren in het zwembad gooien? Dit is ook in uw belang. De pompen kunnen anders kapot gaan.

Wilt u zo vriendelijk zijn niet aan de (technische) instellingen van het zwembad te komen, deze niet te veranderen en de fonteinen niet voluit zetten zodat het zwembad overstroomt? Ook verzoeken wij u de pompen uit spaarzaamheid niet iedere keer uit en aan te zetten. Het zwembadwater wordt dan groen en het duurt drie, vier dagen voordat het zwembad leeg en schoon is en er nieuw water in zit.
Vraagt u de huiseigenaar gerust om wijn, olie of kaas! De meesten hebben hun eigen wijnvoorraad of olijventuin en produceren dit voor eigen gebruik, meestal ook kaas. Soms is zijn er ook groenten of eieren.

Filterzakjes zijn niet overal verkrijgbaar.

Een stekker voor Zuid Europa is niet in alle huizen voorradig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB en de vakhandel.

In ieder geval ook een warme jas, het kan ’s avonds altijd afkoelen. In het voorjaar, vooral met Pasen, maar ook in de herfst adviseren wij ook pullovers, lange broeken, warme sokken en voor de zekerheid een sjaal.

Uw medicijnen! Als er iets ontbreekt kan men in de apotheek hierna vragen en een gelijkwaardig Italiaans medicijn uitschrijven.

Wat moet u ook meebrengen moet zijn kaarsen, voor de romantiek!! En natuurlijk ook voor als de stroom uitvalt bij bijvoorbeeld onweer.

Tot zover alle informatie. Maar vergeet bij alles vooral niet: vakantie is ook avontuur!
Wij wensen u een bijzonder leuke en mooie vakantie toe!